03 361 04 71 – hallo@deondernemersfabriek.be

Marketing en communicatie

op maat van KMO’s

Marketing en communicatie is essentieel voor elke KMO. Je kan niet zonder om je marketingdoelstellingen te bereiken. Eens je je marketing en communicatie hebt uitgewerkt, zorgt het voor rust, structuur en overzicht binnen je bedrijf. Een marketingstrategie draagt bij aan het realiseren van je algemene bedrijfsdoelstellingen. 

De Ondernemersfabriek is een marketingbureau dat KMO’s helpt met het opstellen en uitvoeren van een relevante marketing en communicatie. Met een ruime bagage aan projecten voelen we ons in elke sector als een vis in het water.

Waarom professionele marketing en communicatie inzetten als KMO?

  • Je wilt je marketing en communicatie professioneler aanpakken
  • Je wilt je merk meer in de kijker plaatsen
  • Je weet niet hoe je je doelgroepen best bereikt
  • Je mist creativiteit
  • Je hebt weinig tijd
  • Je weet niet waar te beginnen

In 3 stappen naar een marketingstrategie voor je KMO-bedrijf

1. Het startpunt is een grondige analyse van je bestaande aanpak. Wat werkt goed, wat niet? We luisteren naar je doelstellingen en verdiepen ons in je markt. Om een marketingstrategie uit te werken voor je KMO is het ook belangrijk om een goed beeld te krijgen van je bestaande klanten, concurrenten en algemene trends binnen je sector.

2. In de strategische uitwerking kiezen we voor een duidelijke positionering in de markt. We werken een contentstrategie uit om je doelgroepen via de juiste kanalen te bereiken. Je aanbod wordt afgestemd op je segmenten.

3. We vertalen daarna je marketingstrategie naar een tactisch plan. De overzichtelijke kalender is je leidraad om een vlotte uitvoering van je marketing en communicatie te garanderen.

Voer je je marketing en communicatie liever niet zelf uit? Doe dan beroep op De Ondernemersfabriek.

De ideale partner voor de uitvoering van je marketing en communicatie

De Ondernemersfabriek is de ideale partner voor jouw KMO. We positioneren ons als een betrokken en geëngageerde partner zo dicht mogelijk bij jouw bedrijf. Alsof het voor onszelf zou zijn. We vieren met je mee als het goed gaat maar zitten even graag mee rond de tafel op moeilijke momenten. Dat is het minste wat je van je marketingpartner mag verwachten.

Strategie

Waarom ben jij relevant voor je doelgroep? Welk probleem los je voor hen op en op welke manier doe je dat? Het uitwerken van je marketingstrategie begint met het opstellen van een overzichtelijk marketingplan. Door samen in gesprek te gaan leggen we de troeven bloot die jouw bedrijf uniek maken en werken we een resultaatgericht marketingplan uit waarmee je praktisch aan de slag kan gaan.

Branding

De Ondernemersfabriek helpt jou bij de creatieve uitwerking van een sterke identiteit die past bij wie jij bent of wil zijn. De branding van je bedrijf is het beeld en het gevoel dat wordt opgeroepen bij je doelgroep als ze aan je merk denken. Tegelijkertijd werken we ook aan de visuele uitstraling van je bedrijf met een passende huisstijl en logo die jouw communicatie visueel op elkaar afstemt en herkenbaar maakt. 

Online marketing

De online en offline wereld raken meer dan ooit in elkaar verweven. Het is belangrijk dat je bedrijf online hetzelfde uitstraalt als offline. We helpen je graag bij het creëren van een consistente klantervaring. We zorgen ervoor dat je online gemakkelijk gevonden wordt (SEO), bouwen je website, helpen je met betalend adverteren (SEA) en beheren je aanwezigheid op sociale media.

Content

Met goede, authentieke contentmarketing creëer je een duurzame band met jouw doelpubliek. Een goed verhaal moet je creëren en vervolgens verspreiden. De Ondernemersfabriek helpt je bij het opmaken van je contentplan en vertaalt je verhaal in geschreven tekst, visuele dragers, video of podcast. Klaar om je doelgroep te verleiden met content die indruk maakt?

De mogelijkheden voor
jouw marketing en communicatie bespreken?

Plan een vrijblijvende brainstorm van 90 tot 120 minuten in ons reclamebureau te Heist-op-den-Berg of bij jou op locatie.

What's in it for you?

  • Een professioneel reclamebureau om je marketingstrategie bij af te toetsen
  • De ideale kennismaking met je toekomstige marketingbureau
  • Eerlijke feedback over je marketinguitdagingen

Waarom klanten graag met
De Ondernemersfabriek werken

Complexe zaken eenvoudig maken

We zijn believers van eenvoud. Je marketingvraagstuk vertalen naar eenvoudige, behapbare concepten is echt ons ding. In een complexe wereld maken we het verschil met eenvoudige acties en campagnes.

Relevante acties en
campagnes

Opendeurdagen, een beursdeelname, seminaries, winacties, … We denken met plezier mee over relevante acties die jouw bedrijf in de kijker zetten en zorgen voor alle nodige materialen om een mooi samenhangend totaalplaatje te creëren.

Lange termijn in vertrouwen

Ben je op zoek naar een echte marketingpartner in plaats van een leverancier van marketingdiensten? Dan ben je bij De Ondernemersfabriek aan het juiste adres. We starten elk project op met een focus op een lange termijn samenwerking. We zijn dan ook trots op de relaties en partnerships die we opgebouwd hebben.

Betrokken en geëngageerd

Je kan rekenen op ons maximaal engagement om je project te laten slagen. Het team van De Ondernemersfabriek leeft zich helemaal in in je bedrijf. We staan er op topmomenten om samen met jou te vieren maar ook op moeilijke momenten kan je op ons rekenen en gaan we samen op zoek naar mogelijke oplossingen.

Don't be a stranger.

Contacteer ons