03 361 04 71 – hallo@deondernemersfabriek.be

Blog

Een leerrijke stage-ervaring

“Mijn stage bij De Ondernemersfabriek heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen en bood mij een rijke en gevarieerde ervaring in de marketing. Een leerervaring die mijn liefde voor marketing heeft versterkt en me heeft voorbereid op uitdagingen in mijn toekomstige carrière.”

Verwachtingen versus realiteit
Toen ik mijn stage begon, was ik vol enthousiasme en nieuwsgierigheid over wat ik zou kunnen leren en bijdragen aan het team. Mijn hoofddoelen waren het ontwikkelen van vaardigheden in contentplanning, het uitvoeren van B2B-opdrachten en het verkennen van e-mailmarketing, met name gericht op zakelijke klanten. Gelukkig werden mijn verwachtingen niet alleen waargemaakt maar zelfs overtroffen. Ik kreeg niet alleen de kans om me te verdiepen in deze aspecten van marketing, maar ook om nieuwe terreinen te verkennen zoals het ontwerpen van gerichte advertenties voor sociale media.

Wat heb ik geleerd?
Tijdens mijn stage heb ik een schat aan waardevolle ervaring opgedaan. Ik heb geleerd hoe ik e-mailcampagnes opzet die aansluiten bij de specifieke doelgroepen, hoe ik contentplanningen maak voor sociale media  en hoe ik blogs kan maken. Ook heb ik geleerd bepaalde aanpassingen te doen aan een website in WordPress en ontwierp ik advertenties voor LinkedIn, Instagram en Facebook.

Verder heb ik waardevolle kennis opgedaan rond het automatiseren van e-mails en het optimaliseren van een customer journey. Het analyseren van data, het opstellen van mediaplanningen en het gebruik van tools zoals Kontentino voor social mediaplanningen hebben mijn vermogen vergroot om beslissingen te nemen en marketingstrategieën continu te verbeteren.

Wat neem ik mee naar mijn toekomstige baan?
Dankzij mijn stage voel ik me zelfzekerder. Ik neem niet alleen praktische vaardigheden en diepgaande kennis mee, maar ook een breder begrip van effectieve marketingstrategieën en het belang van creativiteit en communicatie.

Ik ben vastbesloten om mijn passie voor marketing verder te zetten en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. De diversiteit aan taken en projecten tijdens mijn stage heeft me een brede basis gegeven om succesvol te zijn in verschillende facetten van marketing.

Don't be a stranger.

Contacteer ons